Se kotka sut hotkasee nokkaan

Vihdoin taitaa pakkaset alkaa lauhtua, ainakin tänään on ollut lämpimämpää. Eli päästään illalla hallille treenaamaan, vihdoin.

Tänään lähdetään sitten Agon kanssa Papusille hoitamaan koiria ja kissoja, onpahan Agolle aktiviteettia kissoja jahdatessa. Talo täynnä narttukoiria ja meidän herraa kiinnostaa pelkät kissat. :D

Kävin aamupäivällä Pontuksella hakemassa LPKY:n vuoden koira palkintoja. Löytyipä myös vuoden agilitykoira pokaali, milloinhan viimeeksi on LPKY vuoden agikoiran palkinnut, ei ihan lähiaikoina. :D

Tulevaa mahdollista pentua varten olen jo miettinyt miten lähdetään opettelemaan koirien tavoille. Olen tullut siihen lopputulokseen, että ensimmäisen 12 viikon aikana keskitytään sosiaalistamiseen ja leikkimiseen eli;
vähintään 12 erilaista pohjaa,
leikitään 12 erilaisella lelulla,
vähintään 12 erilaista ympäristöä (autopesula, motocross-rata, hissi, rautatieasema (juna?), navetta, talli jne, mahdollisimman erilaisia paikkoja jokatapauksessa)
vähintään 12 uutta ihmistä (pyörätuoleista lähtien),
12 erilaista ja ihmeellistä ääntä,
12 liikkuvaa kohdetta (autot, bussit, mopot, muut eläimet jne),
12 haastetta (parin rappusen kulkeminen, kiipeily metikössä jne),
käsiteltävänä oleminen vähintään 12 kertaa viikossa,
syöminen eri paikoissa ja eri astioista,
leikkiminen mahdollisimman monen kiltin (!) koiran kanssa,
hihnassa kulkeminen vähintään sen 12 kertaa ja 12 eri paikassa.
Osittainhan nuo menevät lomittain, motocross radalla tulee ääniä, liikkuvia kohteita, hihnassa olemista ja uusi paikka. Leikkimiseen panostetaan ja kontaktiin panostetaan heti ja täysillä, toko yms. liikkeitä ehditään opetella myöhemminkin. Paitsi että metallikapulaan tutustutaan kyllä ajoissa. :D
Mutta ylipäätänsä pentu saa olla pentu, josta toivottavasti kasvaa sitten tasapainoinen, sosiaalinen ja tekemiseen motivoitunut aikuinen koira. ;)

Kommentit

 1. Mikä pentu siulle on tulossa?

  VastaaPoista
 2. Toinen lagotto syksyllä toivottavasti. :)

  VastaaPoista
 3. Ja hermot menetetään 12 kertaa:) Koiran kanssa keskustellaan 12 kertaa vakavasti!Kyllä pennut on sitten ihania. T: asiasta paljon tietävä ja kokemusta omaava pennun omistaja Ulla :)

  VastaaPoista
 4. Hih, totta tuokin! :D
  Älkää nyt pelotelko, antakaa miun elää ruusunpunaisissa haaveissa, että pentu ei pissi ja kakkaa sisälle, eikä se ikinä uhmaa omistajan käskyjä. ;)

  VastaaPoista
 5. LAU perustettiin joko -96 loppuvuodesta tai -97 alkuvuodesta, joten sen jälkeen ei ole tainnut LPKY jakaa paras AGI-koira pokaalia. Senhän voisi lahjoittaa hyvässä hengessä LAU'lle tuomaan tuulahdusta historian havinóista =)

  VastaaPoista
 6. ..ja pentu meinaa lähteä palautukseen 12 kertaa! Tai ootat sen 12 kertaa aivoja jälkitoimituksesta.

  Lagotto! Ihanaa :)

  VastaaPoista
 7. Hyvä idea tuo pokaalin lahjoittaminen! :)

  Onneksi kasvattaja on luvannut ottaa sen takaisin omistajan hermoloman ajaksi, jos siis sellaista tarvitsee. Mutta ei tarvitse, pentu on varmasti maailman ihanin ja kultaisin, ihan varmasti! (unohdetaan se, että kasvattaja lupasi pennun olevan korvien välistä malinois)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti