On vaikea olla rohkea kun on vain hyvin pieni eläin

Eikö ole ihan näköinen?!

Eilen käytiin sitten luonnetestissä. Lopputulos oli hyvin Agon näköinen. Myös videomateriaalia testistä on, mutta se milloin saan ne käsiini, onkin sitten eri asia. :)
Hirveästi en käy analysoimaan miten testi meni, ennenkuin videot nään, koska mulle esim. haalarista jäi käsitys, ettei Ago reagoinut siihen kovin voimakkaasti, kun taas tuomarit sanoivat sen pelänneen sitä paljonkin.
Leikki ei sujunut, mutta eipä se juuri leluista taistele muutenkaan. :)
Kelkkaan Ago ei reagoinut aluksi ollenkaan, katsoi että joku sieltä tulee, mutta tulkoot, joten kohelsi omiaan. Siinä vaiheessa kun kelkka melkein kolahti jo päin alkoi sitten hirveä huuto ja mekastus ja palautumiseen meni melko pitkä aika.
Mua puolusti hieman, siinä vaiheessa kun tuomari oli tulossa iholle siirtyi mun taakse purisemaan.
Tynnyriä säikähti, mutta senkin tuli katsomaan.
Pimeässä huoneessa jäi palloilemaan toisen tuomarin luokse. Parin avun jälkeen tuli luokse. :)
Itseään ei puolustanut ollenkaan, vaan yritti kiivetä seinää pitkin karkuun. Antoi tuomarin kuitenkin koskea molempien hyökkäyksien jälkeen.
Ekaan laukaukseen reagoi, toiseen reagoimiseen ei enää toimintakyky riittänyt, tuli vain mun sivulle ja olla möllötti siinä.
Ago paineistui testistä yllättävän paljon, mutta heti kotiin päästyään oli taas oma iloinen itsensä, ihan kuin ei koskaan missään testissä olisi käynytkään. :)





Tuomareina Jorma Lankinen ja Lea Yli-Suvanto
Toimintakyky -1 pieni
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 Pieni
Taisteluhalu -2 riittämätön
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Tempperamentti +1 erittäin vilkas
Kovuus -2 pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukausaltis

Tulos 97
Vähennystulos -51
Loppupisteet 46

Ainut mistä olen oikeastaan eri mieltä on tempperamentti, mun mielestä Ago ei ole erittäin vilkas, ainakaan verrattuna niihin koiriin, mitkä todettiin myös erittäin vilkkaiksi. Mutta se oli tuomareiden käsitys koirasta sen lyhyen hetken perusteella ja näin he asian näkivät. :)

Keskikaljannoutaja
Tänään käytiin Tapiksella ottamassa vähän tokoa. Meni hyvin ja vähän huonommin. Olisi pitänyt miettiä tarkemmin mitä ja miten ottaa. Ruutuun olen tyytyväinen, Ago ei hakenut merkkien kiertoa ihan niin paljon kuin ennen, tosi ei se sinne ruudun keskiosaankaan osaa hakeutua. Seuraamisessa pärski ja oli vähän vaisu. Hyppynouto oikein nätti, vauhtia voisi toki olla lisää, mutta "vanhus" saa olla hidas. :) Kaukoissa meinasi ottaa askelia, päätin onnistuneeseen i-s vaihtoon. :) Metsku oli oikein mainio, toki voisi tehdä nopeammin noston, ehkä siihenkin saisi varmuutta kovalla treenillä.

Autoon on pakko päästä, mitä siitä, jos se on sedan-mallinen
(koira itse mennyt takakonttiin, sitä ei ole sinne käsketty, eikä kuljetettu siellä)


Uusi kauppakassi on paljon mukavampi matkustaa
Sunnuntaina mennään taas mätsäriin, jossei mitään ihmeitä ilmeenny. :)

Kommentit

  1. Myös meidän Kenkku on erittäin vilkas luonnetestin mukaan: sen vilkkaus ihan ällistyttää meitä päivittäin ;-)
    Mutta vien varmaan silti koiriani luonnetestiin, mutta tuloksia kannattaa katsella "tietyin varauksin"

    VastaaPoista
  2. Kyllä kannatan luonnetestiä jokatapauksessa, kunhan sitä ei sokeasti tuijoteta. Luonnetesti kertoo kuitenkin koiran luonteesta enemmän kuin pelkät näyttelyarvostelut tai tokotulokset. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti