En melkein yhtään pelkää

Eilen oli se kauan (ja kauhulla) odotettu pentunäyttely.
Meidän kehät olivat vasta iltapäivällä, ensimmäisenä vuorossa Teijan Hilla walesinspingerspanieli. Hilla esiintyi suurimmaksi ajaksi oikein edukseen tullen VSP-pennuksi.Lagottoja oli ilmoitettu 7 kappaletta, uroksia vain Rossi ja Pucci, narttuja loput 5.
Terhi teki Rossille viime hetken viimeistelyt ja kaiken jännityksen keskellä fiilis oli kuitenkin hyvä.
Rossi esiintyi oikein mallikkaasti, antoi tuomarin tutkia (vaikka se olikin tyhmää). Varsinkin liikkeisiin olin tyytyväinen, sain juosta vauhdilla ja niin juoksi Rossikin. Välillä piti tehdä vähän iloloikkia. ;)
Pucci oli Rossin jälkeen, sekin esiintyi todella hienosti, varsinkin liikkeissä pääsi edukseen. Hienoa työtä Henni! :)
Pentunäyttelyissä ei jaeta laatuarvosanoja ollenkaan, koirat vain laitetaan järjestykseen ja tuomari voi halutessaan antaa KP:n (kunniapalkinto). Tällä kertaa Rossi voitti ja Pucci oli kakkonen, molemmat saivat kunniapalkinnon.

Hyvä tyyppinen urospentu joka voisi olla aavistuksen lyhyempi. Hyvä pää ja ilme. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Hieman löysät kyynärpäät. Hieman litteä runko. Selkälinja voisi olla jämäkämpi. Liikkuu ja esiintyy hyvin. (Rodunomainen lähestyttäessä)

Eli hyvinkin totuudenmukainen arvostelu. Massaa ja lihasta tulee vielä, mikä auttaa runkoon, kyynärpäihin ja selkälinjaan. Ja rungon pituuskin voi vielä muuttua suuntaan tai toiseen. Niin tai näin, Rompponen on maailman kaunein ja paras pikkupentu.
Myös Puccin arvostelu oli hyvä.

Rossi

Pucci

Rossi liikkuu

Pucci liikkuu


Kengurubensaa?


Narttupennut voitti Terhin ihana ruotsintuonti Peppi (Chicabeams Santuzza). Tai Peppi ei ole Terhin, vaan Tarjan koira, mutta samanlaisella yhteistyöllä tuotu kuin Rossikin.
Näin ollen Rossi ja Peppi kilpailivat ROP-kehässä, Pepin voittaessa aivan ansaitusti, onnea vielä kerran! :)
 ROP-pentukehä:


Peppi oli lopuksi vielä ryhmänsä neljänneksi kaunein koira, eikä mikään ihme. :)
Päivän päätteeksi Rossi ja Pucci kilpailivat vielä parikilpailussa, josta palkinnot jäivät pokkaamatta, mutta yleisöä hauskuutimme taatusti. Pojat olisivat mielummin painineet kuin käyttäytyneet siivosti. :DKiitos koko pentunäyttelyn poppoolle, oli tosi mukavaa ja elokuussa erkkarissa uudestaan! ;)

Vaikkei menestyksessä ole valittamista, olen silti kaikista onnellisin siitä, miten rauhallisesti Rossi käyttäytyi näyttelyssä. Se ei pelännyt kuulutuksia, se lepäsi häkissä, se ei ahdistunut ihmisistä jos siihen ei kiinnitetty huomiota. Terhistä Rossi piti lähes välittömästi ja antoi tämän trimmata ongelmitta. Siis aivan ihana pentu, mitä siitä jos runko onkin vähän pitkä, jos luonne on täyttä kultaa.

Kommentit