Valoa näkyy jo tunnelin päässä

Rossilla on ollut paha tuomaripelko, joka on siis kohdistunut pääosin näyttelytilanteeseen. Tokon luoksepäästävyys on sujunut ongelmitta jo useita kertoja vieraiden ihmisten kanssa (niin miehiä kuin naisiakin). Epätoivo on ollut tuttu tunne, kaikki syksyn näyttely- ja kisasuunnitelmat heitettiin roskiin.
Nyt on kuitenkin valon pilkahdus näkyvissä!
Kävimme keskiviikkona Imatralla paikallisen collieyhdistyksen mätsärissä. Rompponen osallistui isoihin koiriin, joissa tuomarina toimi Tuula Nampajärvi. Manasin kehän laidalla sitä, että Rossi taatusti väistää ja kaikkea muuta yhtä älykästä.. Näin luodaan se itsevarmuus itseen ja koiraan. ;)
Jokatapauksessa, yllätys oli iloinen kun tuomari tuli tutkimaan ja Rossi pysyi aloillaan, tosin nojasi muhun. Tuomari sai käytyä koiran kertaalleen läpi, kun yhtäkkiä se taas iski, paniikki. Juuri kun ehdin tuomarille sanoa, että jes, kerrankin se ei väistä. Siinä sitten palauteltiin tilannetta, käveltiin tuomarin kanssa rinnakkain, niin että koira oli meidän välissä yms. Loppujen lopuksi Tuula sai vähän poskesta rapsuteltua. Muuten Rossi esiintyi ihan kivasti, malttoi seisoa ja liikkuikin reippaasti. Tuloksena sininen eikä sijoitusta. Sinisten kehässä tuomari kävi vielä useamman kerran luonamme, joka kerta Rossi otti askelen taaksepäin, mutta ei tehnyt mitään paniikinomaisia liikkeitä ja antoi koskea kuitenkin.
Kehän jälkeen menimme vielä Tuulan juttusille ja annoinkin Rossin hänelle. Ei mitään ongelmaa, Roms lähti mielellään Tuulan mukaan touhuamaan, eikä ollut moksiskaan kopeloimisesta. Tämä mm. mielestäni todistaa, ettei Rossi ole pohjimmiltaan arka koira. Varautunut se on vieraita "tungettelevia" ihmisiä kohtaan, sitä en kiellä, mutta varsinaisesti arka se ei ole.
Mulle jäi hyvä mieli, edistystä on selkeästi siitä, kun Rossi Baltian Voittajassa karkasi kun tuomari oli muka niin kamala.

Tänään jatkoimme harjoituksia Savitaipaleella mätsärissä. Rossi esiintyi jälleen isoissa koirissa, tällä kertaa tuomarinamme oli Jenni Holopainen. Ja uskokaa tai älkää, Rompponen ei saanut mitään sätkyjä! Painautui mua vasten, muttei lähtenyt pakittelemaan tai pukittelemaan. Saatiin sininen nauha ja koska olimme viimeisessä parissa, pääsimme suoraan sinisten kehään. Tuomari tuli tutkimaan myös sinisten kehässsä ja kerta kerralta meni paremmin ja tämä myös palkittiin! Pääsimme ensin 4 parhaan joukkoon ja loppujen lopuksi sijoituimme toiseksi! :) Tuomarikin antoi kommenttia, kuinka hienosti Rossi reipastui koko ajan :)
Tosi hyvä mieli jäi, hienoa että nyt ollaan edistytty näin hurjalla vauhdilla. Toki takapakkia voi vielä tulla, mutta toivotaan että pahin olisi jo taakse jäänyttä elämää. :) Seuraava koitos on ensi viikon sunnuntaina. Silloin olisi 2 mätsäriä lähellä, pitää vielä miettiä kumpaan sitten mennään. Harmi että sattuvat samalle päivälle :(

Myös terveystutkimusaika on varattu Lahteen, 23.10. Rossilla tutkitaan lonkat, kyynärät, selkä, polvet, silmät ja sydän. Lisäksi otetaan verikoe BFJE:tä (pentuiän epilepsia) varten. Voi kuinka toivonkaan, että tuo eläin olisi terve.

Roms vuosikkaana

Kommentit

  1. Mistä bongailet mätsäreitä? Toi savitaipalekkin mennyt ihan ohi ja mitä ois vielä tulossakaan? Aika samoilla kulmilla asutaan vissiin ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti