Totsari ja mättistä! Eikun...

Pari päivää sitten tultiin Rossin kanssa Luumäelle hoitamaan Heidin laumaa, kun Heidi, Petri ja Frida lähtivät valloittamaan Tanskaa. :) Ja ihan hyvin siellä on mennyt, kotimatkalla on mukana uusi Tanskan muotovalio, voittajatittelit menivät tällä kertaa toisille.

Rossi reenaa kieli keskellä suuta!

Rossikin kävi näyttelykehässä eilen, tosin vain mätsärissä. Kokeiltiin niin, että Niina esitti Rossin. Tuomarin tullessa tutkimaan Roms painautui Niinaa vasten, muttei varsinaisesti väistänyt. Tuloksena sininen nauha. Vein Rossin itse sinisten kehään, tällä kertaa ei sijoitusta. Rossi liikkui kehässä kuitenkin hyvin (seisominen on vähän jännää), joten ihan hyvillä mielin ollaan kuitenkin. Kehän jälkeen vielä 3 uutta ihmistä kopeloi Rossin, ensimmäistä jännitti ja painautui vasten, mutta kahden muun kohdalla seisoi ihan reippaasti jaloillaan. Eihän se siitä pidä, mutta kyllä sitä nyt sietää pitäisi. Ehkä me ensi vuonna päästään vielä virallisiin näyttelyihinkin. :) Salaa tutkailen Viron näyttelykalenteria ensi vuodelle. Suomen puolella vuosi alkaa isoilla näyttelyillä, joihin Rossilla ei ole asiaa. Lagotoissa on kova kilpailu jo ihan ryhmänäyttelyissä, saati sitten jossakin Turun kansainvälisessä näyttelyssä. Viron puolella kilpailu ei ole läheskään yhtä kovaa, sinne on hyvä viedä tuollainen rakki niinkuin Roms :D En ymmärrä mihin se mun lupaava pentu katosi, tilalle kasvoi metrimakkara. Toisaalta ei Rossia näyttelykoiraksi otettukaan, joten olkoot metrimakkara, kyllä noillakin jaloilla lujaa pääsee <3 p="p">Tänään käytiin Rossin kanssa kahdestaan tapiksella. Oli taas VIUHVIUHVVIUHHAU päivä. Ei siis meinannut millään pysyä suu kiinni.
Otettiin hyppyä, tänään tarvitsi taas käsimerkkiä hyppyyn, mutta muuten hyvä. Leikitin tässä välissä myös lelulla ja uusi seuruu. Nyt oli lagottokin hiljaa, luulisi että lelupalkkaus nostaisi virettä niin, että ääntelyä tulisi, mutta ei näköjään. Jos ei ääntelyä ja lievää edistämistä lasketa, niin kyllä se seuraa hienosti. Ai että :)
Kokeiltiin myös A:ta. Rossilla on hyvä taktiikka, ei hyppää harjanteelta alas, vaan tulee nätisti. Tehtiin niin, että Rossi oli hihnassa, laitoin patukan A:n toiselle puolelle, aika lähelle estettä. Näytti toimivan, oli halukas ylittämään esteen, muttei rynninyt liikoja. Toki A oli todella loiva, vaikka koira onkin nyt terveeksi kuvattu, ei tarkoitus ole rikkoa sitä tulevaisuudessakaan. :)
Lopuksi vielä noutoa. Oikea murheenkryyni. Noutaa joo, mutta palautus on ällöä, siis Rossin mielestä. Käytiin tätä Terhin kanssa fb:ssä läpi, ehkä se tästä. :)
Jos huomenna yrittäisi videoida koetreenin. Rossi osaa periaatteessa kaikki alokasliikkeet, muttei kuitenkaan ole kisavalmis. Mikään suoritus ei ole 10 arvoinen, vaan sinnepäin. Ja perfektionistina haluan hioa ne siihen kuntoon, että voidaan oikeasti kokeessa onnistua. Koirallekin jää kisoista parempi mieli, jos siellä onnistuu. Onneksi Rossille ei ole kokeenomainen ("palkaton") treeni vaikeaa, se tietää saavansa palkan, vaikkei se heti tulisikaan. Roms tykkää tehdä töitä, se tuntuu palkkautuvan jo siitä ja leikki on kirsikka kakun päällä. Että ehkä me jossain ollaan onnistuttu ja toivoa on. :)
Ainiin, taisin ostaa uuden treeniliivin... Siis kolmannen sellaisen... Mutta kun halvalla sai ja vieläpä Lagottoklubin logolla, niin miksei. :) Tämän seurauksena olisi siis mahdollisesti musta Berran treeniliivi myynnissä, saa tarjota. :) Kaikki tekstin kuvat Jasminin käsialaa.

Kommentit