People like us, we gotta stick together

Rauman näyttelyviikonloppu ja valmennusrenkaan tokotreenit takana, aloittakaamme näyttelystä.

Viikko sitten perjantaina pakattiin kimpsut ja kampsut, neljä ihmistä ja kolme koiraa Heidin ja Petrin asuntoautoon. Alkumatkan Roms protestoi takaloossissa matkustamista, mutta onneksi koko matkaa ei mutinaa tarvinnut kuunnella. :) Perillä näyttelyalueella oltiin puolenyön jälkeen ja kerrankin uni maistui näyttelyä edeltävänä yönä
Aamu alkoi jo perinteisellä aamupahoinvoinnilla, aamupalaa ei vain yksinkertaisesti voi syödä näyttelyaamuina. Voin vain kuvitella millainen pakokauhu tokokokeiden kanssa tulee olemaan... :D Sitten pikaiset trimmit vielä ja me siirryimme Rossin ja Veikon kanssa näyttelyalueen puolelle, Heidin, Petrin ja valkoisten lähtiessä Harjavallan puolelle ryhmänäyttelyyn.
Lagotot tuomaroi israelilainen Yolanda Nagler-Mogal, lagottoja oli ilmoitettu mukaan 5 kappaletta (4 urosta, 1 narttu). Roms esiintyi nuorten luokassa saaden erinomaisen ja sertifikaatin arvoisen! :) Tuomari kävi koiran perusteellisesti läpi ja palasi tutkimaan vielä useampaan otteeseen. Rossi käyttäytyi ja esiintyi todella mallikkaasti, eikä mistään epävarmuudesta ollut tietoakaan tuomarin tutkiessa, hyvä Romps! :) Paras uros kehässä kilpailivat vain Rossi ja valioluokan uros. Tällä kertaa valio vei pidemmän korren ollen PU1 ja myöhemmin myös ROP. Rossi sai kuitenkin sertin, joten enää tarvitaan vain yksi yli 2 vuotiaana saatu sertti muotovalioksi tulemiseen! Aivan huimaa, kuukauden sisään 3 näyttelyä, joista 2 serttiä, en kyllä olisi ikinä uskonut! :)
Päivän kruunasi Heidin podhalanskien menestys, Ropi (Whesteam's Rowanberry) oli Harjavallassa VSP&SERT ja Frida (Whesteam's White Esteem) räjäytti potin ollen ROP ja RYP1 ! Näin saatiin siis menopassi seuraavan päivän BEST IN SHOW kehään ! Aikaisemmin ei Suomessa ole podhalanskit moiseen suoritukseen päässet, lähimpänä ollut Fridan RYP2 sijoitus Vaasassa aiemmin tänä vuonna. Aivan huikeaa, hyvä meidän tiimi ! :)
Ilta vietettiin skumpan, hyvän ruuan ja toki erinomaisen seuran parissa.

EEJW-12 Colombo and second CC

Pusipusi :)

Sunnuntaina Rossi ei ollut kehässä, mutta podhalanskit edustivat Fridan olleen jälleen ROP! Ryhmiin emme Raumalle enää jääneet vaan suuntasimme jäätelökioskin kautta Harjavaltaan odottelemaan BIS-kehää. Pakko kehua täälläkin tuota Harjavallan koiraseuran kenttää. Aivan valtava, kauttaaltaan vihreän nurmen peitossa, kaiken kaikkiaan upea! Olen todella kateellinen. :)
Frida sijoittui BIS-kehässä toiseksi ja pääsimme hyvissä ajoin kotimatkalle. :) Kotimatkalla Rossi murmutti entistä enemmän ja loppujen lopuksi saikin matkustaa matkustamon puolella. Siitäkös pieni kihara tuli onnelliseksi ja nukkui tyytyväisenä koko matkan (jotta jaksoi heti kotiin tultua riehua kuin missään reissussa ei olisi oltukaan.)
Mielettömän hieno reissu, joka sinetöi sen, että Rossi pääsee turkistaan Oulun näyttelyn jälkeen. :) Tämä tokikin tarkoittaa myös sitä, että meillä jää erkkari väliin, mutta turistiksihan voi aina lähteä. Lisäksi päästään vihdoin keskittymään tokojuttuihin täysillä, siinäkin lajissa pitäisi kai päästä kisaamaan joskus...


Askel kohti kisoja on toki treenaaminen. Torstaina päästiin vihdoin valmennusrenkaan treeneihin, meidän ohjelma oli käskytetty hihnaseuruu, nouto ja paikkamakuu. Seuraaminen oikein mallikasta, muutaman kerran tiputti kontaktin, mistä huomautin ja palkkasin kun korjasi. Oikeastaan yllättävän hyvä suoritus siihen nähden, että vastaavassa häiriössä ei olla hetkeen tehty mitään.
Noutoa tehtiin ensin niin, että vein kapulan ja Roms nouti. Muuten ok, mutta palautti ravilla. Toisella kerralla Eija vei kapulan, Roms meni kapulalle, otti sen suuhun ja kävi pureskelemaan. Lähdin peruuttamaan, jolloin lähti tulemaan luokse ravilla (oli myös hihnassa, koska en luota etteikö rälläisi).
Viimeinen toisto hetsaamalla, josko olisi auttanut vauhtiin, mutta ei juurikaan. Vuorenmaan vinkkihän oli, että laukka kapula suussa pitää saada lihasmuistiin. Hitto kun ei vaan oma vauhti riitä juoksemaan niin lujaa (takaperin), että Rossi kokisi tarpeelliseksi laukata. :D
Tämän jälkeen koira autoon hetkeksi ja lopuksi ryhmässä paikkamakuu. PM sujui yli odotusten, oli rauhallinen, vaikka katseikin ympärilleen. Ei ongelmaa kestämisessä, olin toki lähellä ja lyhyen aikaa. Ehkä meillä on vielä toivoa :)
Jäin vielä ottamaan Rossille noudon syrjemmässä ja tulihan se palautuslaukkakin sieltä. :) Ehkä se vain vaatii pitempää matkaa, tiedä häntä. Kotona kuitenkin palauttaa sisälläkin laukalla, jos on tarpeeksi innoissaan. :)


Pappa koirakin pääsi veteraanisarjaan viime viikolla, kun ikää tuli hienot 8 vuotta! Toivottavasti saamme viettää vielä edes pari yhteistä vuotta tulevaisuudessakin

Ja tänään mulla alkoi vihdoin kauan odotettu elämäni ensimmäinen palkallinen kesäloma !! Loma aloitetaan Tallinnan reissulla, tänäkin vuonna suunnataan Eestin Voittajaan. Mitään suuria tavoitteita mulla ei ole, kehään on ilmoitettu 18 lagottoa ja päälle tuomarimuutos. Mennään pitämään kivaa ja nauttimaan toivottavasti kesäisestä säästä hyvässä seurassa. :) Palaamme siis sorvin ääreen ensi viikolla, kivaa kesän alkua blogin lukijoille! :)

Kommentit

  1. Wuhuu, onnea tuloksista ja synttäreiden kunniaksi! Mulla alkaa juhannuksen alla eka palkallinen kesäloma, jotta sitä odotellessa :D Tsemppiä reissuun :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti