Kuka sanoo et saat tuloksii ilman duunii, älä usko niit, se on pelkkä satu

Niin tuli syksy taas, yhtä salakavalasti ja varoittamatta kuin aina ennenkin. Maassa on jo enemmän lehtiä kuin puissa, kerrospukeutuminen on pop ja heijastinliivit ovat olleet käytössä jo useamman viikon. Messarin ostoslistalla onkin ensimmäisenä valopannat. Hankin myös hetken huumassa kameraan uuden lelun, hinta-laatusuhteeltaan markkinoiden parhaan Canonin EF 50mm f/1.8 II objektiivin. Ja tämä on ollut rakkautta ensi räpsäyksestä. Hinta oli Gigantin verkkokaupassa 89€, nyt näyttäisi nousseen taas 99€.


Ruokintarintamalla ollaan oltu mainostuksen uhreja, Rossille on haettu tätä

 100 % luonnollinen koiranruokaa - MUSH

Pussin ulkoasu on ainakin huomiota herättävä, tykkään pakkauksen raikkaasta vihreästä väristä.
Ruoka myös maistui hyvin, vaikka harvassa ovatkin ne kerrat kun Rossi jättäisi ruuan kuppiin. 
Haju muistuttaa lähinnä raakaa sika-nautajauhelihaa. Ei kuitenkaan haise nenään, jos ei varta vasten haistele.
Koostumus on siisti, sulanakaan pullat eivät leviä omia aikojaan, mutta ne saa halutessaan sekoitettua massaksi.
Raaka-aineissa pari tuotetta pistävät silmään. Rossilla oli nuorempana hiivatulehdus korvassa, joten olen pyrkinyt varuiksi välttämään sen ruuassa paljon sokeria sisältäviä tuotteita, kuten omenaa ja porkkanaa. Näitä molempia löytyy Vaisto ateriasta. Mitenkään neuroottinen en kuitenkaan ole, ilmeisesti kyseisten raaka-aineiden osuus tuotteessa on melko pieni.
Voisin kuvitella käyttäväni MUSH B.A.R.F. Vaisto ruokaa esimerkiksi reissussa, se on nopea ja helppo tapa raakaruokkia koiraa. Päivittäisessä käytössä hinta nousee yli helppouden, Rossi syö yhdestä pussista n. kaksi kertaa, eli pusseja menisi 4 viikkoon. Tällöin yhden viikon pelkkien pullien hinnaksi tulisi yli 20€ (n. 5,50€/pussi). Pienellä koiralla varmasti toimiva ja helppo vaihtoehto, vähän isommille turhan tyyris. :)
Huomioitavaa on, että tuotetta ei tule lämmittää esim mikrossa, etteivät luut pääse kypsymään ja säröytymään.

MUSH B.A.R.F. Vaisto® Nauta-sika-kana-ateria STARTER FORMULA on täysrehu koiran BARF-ruokintaan.Tuotteemme sisältävät kolmen eri eläimen lihaa, luita ja sisäelimiä ja soveltuvat kaikille koiraroduille. STARTER FORMULAmme on suunniteltu erityisesti koirille, jotka vaihtavat kuivamuonasta BARFiin, tai joilla on keskimääräistä hitaampi ruuansulatus. 

Koostumus:
 Suomalainen nauta 40 % (liha, maha, rusto, sydän, keuhko), suomalainen sika 27 % (liha, keuhko, luu, sydän, maksa, rusto), suomalainen broileri 23 % (luu, nahka, sydän, maksa, liha, kivipiira), kasvis 10 % (parsakaali, lehtisalaatti, omena, porkkana, kylmäpuristettu auringonkukkaöljy, camelinaöljy).
Lähde: Mush

Tänään sain sähköpostiin tiedon, että Agostini pääsee testaamaan Hau-Hau Championin Super Premium Kana-peruna ruokaa, joka sisältää 60% kanaa. Ruoka on viljaton, hiilareiden tilalla on perunaa, omenaa (törmäämme taas tähän!) ja maissia. Tuote löytyy jo kaupoista, ainakin meillä Lappeenrannan Puuilossa on tällä hetkellä 12kg säkin tarjoushinta on 34,90€ (jos en väärin muista...). HHC:n sivuilla hinta näyttäisi olevan 49,90€. Tästä ruuasta arviointia, kunhan päästään kokeilemaan. :)
Hau-Hau Champion kana-peruna on erittäin laadukas täysravinto aikuisille koirille. Maistuvan reseptin proteiininlähteenä on helposti sulava kana. Koirat ovat luonnostaan lihansyöjiä, joten täysravinnon tärkein ainesosa on kananliha. Tyypillisimpien viljojen sijaan hiilihydraattilähteenä on käytetty hyvin sulavaa perunan, omenan ja maissin yhdistelmää. Resepti on kehitetty uusimpien koiran ruokintaa ja ravitsemusta koskevien tieteellisten tutkimusten mukaisesti. Täysravinto sisältää useita ainesosia, jotka tukevat immuunijärjestelmää, ruoansulatusta ja terveyttä yleensä, kuten lohiöljyä (omega-3 ja -6), tyrniä (C-vitamiini), yucca-uutetta (hajujen torjunta) sekä orgaanista sinkkiä ja kuparia (terve iho ja turkki). Hau-Hau Champion kana-peruna täysravinto ei sisällä väriaineita, keinotekoisia maku- tai säilöntäaineita eikä muuntogeenisiä ainesosia. Tuotteen laadun takaavat ISO 9001- ja HACCP-laadunvalvontastandardit.
Koostumus: 
dehydratoitu kananliha 23 %, kananlihajauho 22 %, maissi, peruna, kananrasva (säilötty luontaisilla tokoferoleilla, E-vitamiinin lähde), kuivattu omena, panimohiiva, hydrolysoitu kananmaksa, lohiöljy, yucca schidigera-uute, mannan-oligosakkaridit, frukto-oligosakkaridit, tyrni.

Jos joku muuten etsii viljatonta, helppoa treenimakupalaa, niin HHC:n lihatikut ovat ainakin meidän suosikit! Tikkuja on saanut kesän näyttelyistä HHC:n ständiltä 10€/50kpl laatikko ja nyt meillä töissäkin tulivat tarjoukseen, kun päiväys menee kuukauden päästä. Ollaan muuten hamstrattu! ;) Koostumus on sopivan kostea, tuote on helppo pilkkoa, tuoksuu koiran nenään, mutta ei jätä sormiin ikävää hajua. Tikut eivät myöskään kuivu koppuraisiksi tai homehdu, vaikka unohtuvatkin takin taskuun. Ihan supertuote! Parasta on se, että ovat tuoteselosteen mukaan 100% lihaa, Best Friendin vastaavissa on seassa viljaa.
Passikuva
 Rossin kanssa treenattu apinan raivolla jälkeä ja tuloksia alkaa tulemaan. Meno rauhoittuu kerta kerralta enemmön ja tänään ajettiin ensimmäistä kertaa jälki, jonka aikana ei nenä noussut kertakaan. Tietenkään tästä uskomattomasta onnistumisesta ei ole todistusaineistoa, kamerasta oli loppunut akku ensimmäisen 6 sekunnin jälkeen.
Rossihan on ollut jäljellä aivan liian korkeassa vireessä. Tietysti on onni, että koira suhtautuu rakastamiinsa asioihin (uiminen, sukat, jäljestäminen noin niinkun muutaman sanoakseni) suurella intohimolla, mutta kun jäljestämisen pitäisi olla ennemmin tarkkuus kuin nopeuslaji. Meidän meno onkin muistuttanut enemmän kilpajuoksua.
Nyt ollaan tehty lauantaina jälkeen 4 "makkara"jälkeä pellolle. Askeltakaan ei saa ottaa jos nenä nousee. Ruokaa ei tarvitse syödä, Rossi syö ehkä joka viidenneltä askeleelta. Jokainen askel on haisteltava, ryysimällä ei matka jatku. Suurin palkkahan tuolle on se, että matka jatkuu, plussaa on se, että matkan varrella on ruokaa.
Uskon edelleen, että myös sillä tavalla, miten Rompposen jäljen alkuopetus meni, voi tehdä hyviä jälkikoiria. Olenhan minä niitä nähnytkin. Mutta kiihkeälle lagotolle ei sovi se, että määränpäässä on kaikki kiva. Tärkeintä ei olekaan määränpää, vaan matka sinne. :)

Kommentit