Me vedetään leveesti, eletään reteesti


Oikein ihanaa ystävänpäivää blogin lukijoille Nutrolinin ystävänpäivätervehdys osui harvinaisen oikeaan, koiran kanssa ystävänpäivä on joka päivä

Meillä elämä rullaa suhteellisen normaalilla radallaan. Rossi kävi eilen eläinlääkärillä näyttämässä korviaan ja antamassa verta Helsingin yliopistolle. Toisesta korvasta löytyi hiiva, jota lääkitään nyt kolme viikkoa kontrolliin asti. Lääkäri kehui, että tulehduksesta huolimatta puhtaat, eikä karvoistakaan tullut sanomista. :)
Erityisen iloinen olen kuitenkin tuon koiran käytöksestä. Klinikalle mentiin häntä heiluen, joka paikka olisi pitänyt päästä tutkimaan. Lääkärille annettiin pusu ja toinenkin ja tutkimuksetkin saatiin suoritettua ongelmitta. Agon kanssa joku aika sitten oli hirveää riitaa verinäytteen otto, verta nyhdettiin molemmista jaloista ja reikiä tehtiin ihan tuhottoman monta, Rossi ojensi tassunsa ja homma meni kerrasta purkkiin. Wau. :)

Verinäyte kannattaa muuten kaikkien, myös muiden kuin lagottojen, käydä antamassa hyvään tarkoitukseen. Näytteiden tutkiminen ei maksa omistajalle mitään, ainoa kulu on näytteen ottaminen, tosin ilmaisia näytteidenottojakin järjestetään usein eripuolella Suomea. :) Lisätietoja osoitteesta http://www.koirangeenit.fi/ .


Vanha kuva, mutta lagotto sellaisena kuin minä pidän. Kuva Jasmin

Muutenkin mun mielen on tehnyt iloiseksi Rossin reipastuminen. Se kulkee kaupungilla reippaasti, ei enää tietoakaan hännän laskemisesta ja kimpoilusta. Aika tuntuu auttavan, toiset kasvavat valtavan hitaasti.. :)
Lagottojen luonteet tuntuvat puhuttavan ihmisiä, erityisesti kasvattajia, jatkuvasti. Kuuluko lagoton olla rauhallinen vai aktiivinen, saako sillä olla saalisviettiä vaiko ei. Jokainen meidän blogia lukenut tietää varmasti, että itse pidän lagottoa ennen kaikkea sitkeänä työkoirana. Ja jos joskus tulevaisuudessa aion kasvattaa on tavoitteenani kasvattaa työkoiria. Toivottavasti kysyntä ja tarjonta silloin kohtaisivat ja harrastajat löytäisivät myös tämän potentiaalisen rodun. Se ei ole bordercollie, aussie tai malinois, mutta silti harrastuskaverina mainio. :)

Kommentit