Viime lauantaista on taas kauan aikaa

Pieni päivitystauko, ei vain ole ehtinyt istahtaa koneen äärelle. :)

Viime viikonloppu vietettiin Champions of Champions Gaalassa. Odotin Gaalalta ehkä hieman enemmän. :D Kuvittelin sen olevan elegantimpi, nyt ihmiset vaeltelivat edestakaisin vaikka show oli kesken. Meidän viereisessä pöydässä istui vielä joku hapannaama joka valitti ja rähjäsi ihmisille, jotka kuvasivat ystäviensä koiria. Tottakai itsekin olisi seurannut mielummin showta ilman edessä pomppia ihmisiä, mutta camoon, voisiko edes yhtenä iltana sitä pipoa vähän löysentää. :) Kiusallista oli myös joidenkin ihmisten varsin runsas alkoholin nauttiminen ja sen seurauksena juttujen tason laskeminen. Kun kuulee saman tarinan kolmannen kerran viiden minuutin sisään, alkaa jo myötähäpeä iskemään... :D
Alkuruokien kanssa oli hieman sekaannusta, ohjelmassa oli ilmoitettu alkuruokien tarjoiluajaksi 19.00 ja CoC koirien arvostelun alkamisajaksi 19.15. Siinä sitten mietittiin että syödäänkö alkuruokaa, mennäänkö hakemaan koiraa vai mitä ihmettä. Me ehdittiin syödä alkupalat, koska Frida esiintyi loppupäässä koiria.
Veteraaneja oli ilmoitettu yli 30 ja valioita yli 70. Koirat esiarvioitiin aikaisemmin päivällä ja kuudelta alkoi varsinainen show alkaen veteraaneista. Koirat tulivat catwalkille pareittain, veteraaneilla oli vain yksi tuomari, joka valitsi aina toisen jatkoon. Näin jatkettiin kunnes jäljellä olivat kaksi parasta, suursnautseri ja tiibetinterrieri, jotka jäivät odottelemaan illan finaalia.
Seuraavaksi oli vuorossa alkupalahässäkkä ja sitten siirryttiin valioihin. Valioita arvosteli kolme tuomaria, muuten mentiin samalla kaavalla kuin veteraaneissa.


 Frida ei valitettavasti päässyt jatkoon, mutta sai kuitenkin yhden tuomariäänen. :)

Kun valioista oli jäljellä enää kaksi parasta, syötiin pääruoka, joka oli yllättävän hyvää. :)
Ruokailun jälkeen jatkettiin finaaleilla, ensin valittiin veteraaneista parempi, suursnautseri ylsi tällä kertaa voittoon.


Valioiden voittoon kulki ylväästi Elviira lhasa apso. Pakko antaa tunnustusta Elviiran handlerille, Sannalle. En ole koskaan nähnyt hänen kohtelevan koiria huonosti, en ole nähnyt hymyn hyytyvän. Ihailtavaa, todellakin. :) Gaalassa Elviira lipsahti Sannan kädestä ja karkasi catwalkille itsekseen. Kertoo paljon, että se ei edes näyttänyt vahingolta, vaan täysin suunnitellulta. Elviira kieltämättä otti yleisön haltuun. :)


 Olipa Gaalassa mukana myös lagotto, Foogel Basileo, tuttavallisemmin Matias.


Gaala oli kokemuksena hieno, mutta minulle riittää tämä kerta, ellei joskus olisi se tilanne, että pääsisi osallistumaan oman koiran kanssa tuonne. :)
Suurinosa ihmisistä oli todella panostanut, iltapuvut loistivat toinen toistaan koreampina, kampaukset olivat uskomattoman kauniita ja tottakai koirat upeita. Vain yksi koira jännitti catwalkilla, suurin osa näytti suorastaan nauttivat yleisöstä ja saamastaan huomiosta ja taputuksista. :)

Kommentit