Long time no see

Luvattoman pitkään aikaan en ole blogia päivittänyt. Paljon on ehtinyt tapahtua, joten yritän nyt tiivistää niitä tähän :)


Olemme pitkään puhuneet kaveriporukalla uuden yhdistyksen perustamisesta. Puoli vuotta sitten tartuimme härkää sarvista ja tuloksena syntyi KnowHau ry. KnowHau tulee tarjoamaan näyttely-, tottelevaisuus- sekä rallytokokoulutusta Etelä-Karjalan alueella. Tavoitteena on antaa yksilöllisistä laadukasta opetusta, tai pikemminkin valmennusta. Pyrimme saamaan paljon ulkopuolisia kouluttajia sekä luennoitsijoita, koska niille olisi selkeästi kysyntää alueellamme.
Olemme saaneet yhteistyöhön mm. HauHau Championin sekä Pasadan. Muitakin yhteistyökuvioita on tulossa, joten suosittelen seuramaan Facebook-sivujamme.


Dankerin luennolle vielä paikkoja, ilmoittauduthan pian!


Oheisten tapahtumien lisäksi tulossa tottelevaisuus- sekä näyttelykursseja. :)

Sitten elämään omien koirien kanssa. :)


Agostini kävi silmäpeilissä ja sai terveen paperit. Joitakin iän tuomia muutoksia oli näkyvissä, mutta ei mitään huolestuttavaa. Liki kymmenen vuoden iässä Ago sai ensimmäistä kertaa terveen paperit silmäpeilissä.. :D Muutenkin Pappa voi erinomaisesti, se on hoikistunut mukavasti siirryttyään syömään Roburin Light & Sensitivea. Ago on myös virkeä (äitini mielestä jopa hetkittäin rasittava :D), lonkat eivät vaivaa ainakaan mitenkään näkyvästi. Ago ei syö mitään kipulääkkeitä, vain Nutrolinin Nivelmonitehoa, joka onkin aivan uskomaton ihmeaine. Ero on kuin yöllä ja päivällä kun koira syö tai ei syö sitä. Mikäli Nutrolinia ei anna, Agosta tulee vaisu ja väsynyt. Pari päivää tätä ihmeainetta ja koira touhuaa ja temuaa kuin pentu. Eli jälleen kerran voin todeta, tätä me suosittelemme! :)


Eilen kävimme Agon kanssa ihan kahdestaan mätsärissä. Pappa oli jokseenkin hulvattomalla tuulella, seisominen sujui oikein kivasti, mutta juosta se ei malttanut vaan laukkasi, hyppi ilmaan ja oli vallan vallaton. Ei siis menestystä, mutta pääasia että Pappa pääsi mukaan ja otti ilon irti! :D
Mikäli johonkin viralliseen näyttelyyn lähdetään keväällä, täytyy ehkä vähän muistutella mieleen sellaista hillitympää käyttäytymistä... :)


Ropponen on elänyt normaalia arkea, käynyt sunnuntaisin hallilla treenaamassa höpöhöpötokoa. En tiedä tuleeko siitä enää kisakoiraa, mutta kyllä me kovasti ruutua opetellaan. Ja ei Rossin kaltaisen koiran kanssa voi treenaamista lopettaakaan, tai siitä tulee todella rasittava ja kuriton. :D
Välillä havahdun siihen, miten rakas se minulle onkaan. Yhtenä iltana luin Facebookista saksanpaimenkoiran annetaan-ilmoitusta. Ilmoituksen kirjoittanut luonnehti koiraa ongelmakoiraksi. Kuvaus oli kuin Rossista, ainut että Rom ei yksinollessaan riehu (mitä nyt ruokaa varastaa, jos tilaisuus on). Mutta Roms rähjää remmissä (ollaan kyllä edistytty), kierii paskassa, eikä välttämättä tule ensimmäisestä kutsusta luokse. Siltikään en tituleeraisi sitä ongelmakoiraksi, saatika luopuisi siitä. Mutta toki, jos koira tuntuu rasittavalta riippakiveltä, on kaikkien kannalta parempi etsiä sille uusi koti.

Fi CH Etrusca

Viikko sitten suuntasin Lahteen handlaamaan Come Se -lagottoja. Oli ihana nähdä pitkästä aikaa tuttuja ja pääsinpä tutustumaan myös Rossin veljen omistajien uuteen tulokkaaseen, Loboon (Regun Lobo). Lobo matkasi Italiasta Suomeen vuoden ikäisenä. Olin itsekin harkinnut sen ottamista, mutta valitettavasti Rossin totuttaminen aikuiseen urokseen olisi voinut olla työlästä. Lobo tosin vaikutti olevan todella kiltti ja mukautuva. Ihanaa, että se pääsi hyvään kotiin, tuttuun porukkaan. :) Lobon omistaa kolme kasvattajaa (Come Se, Nambervan & Tubero d'Oro) ja se asustaa Hennin, Ollin ja Puccin seurana.

Meidän porukassa uroksien edustuksesta piti Lobon (ERI1) lisäksi huolta myös Nube (Mighty Monegat's Ferdinando Fern) , jolle tällä kertaa tuloksena H. Nubessa ja Rossissa on tiettyjä samoja piirteitä, kehänlaidalla Nube meni muitta mutkitta kaikkien syliin rapsuteltavaksi, mutta kehässä sitä jännitti tuomarin kopelointi.

Bette

Juniorluokan nartuissa esiintyivät Liina (Come Se Bella Birbante) ERI2 SA, Jena (Come Se Borbotta Il Caffè) EH. Nuorten luokassa esitin Betten (Come Se Brezza Serale). Bette on "pelkkää jalkaa"-kasvuvaiheessa, joten olin iloinen saamastamme EH;sta. Betten kanssa oli hauskaa olla kehässä, liikkuessa se otti iloloikkia ilmaan ja arvostelussakin mainittiin hauska luonne.. :D

Cara

Esitin myös pentujen emän Caran, joka esiintyi valioluokassa. Cara sai erinomaisen ja voitti luokkansa saaden ainoana myös SA:n. Paras narttu kehässä olivat siis tytär Liina ja mamma Cara. Cara valittiin toiseksi parhaaksi nartuksi, Liina oli epävirallisesti viides.

Jena, Bette, Liina

Kiitos jälleen Terhille ja Suville, kun luotitte koiranne käsiini. :) Seuraavaa reissua innolla odotellessa! ;)

Ensi viikolla koittaakin jo pääsiäinen, olen lupautunut tuomaroimaan junior handler-kilpailun, siitä kokemuksesta täytyy varmasti kertoa myös blogissa. Toivottavasti kehässäni nähdään taitavia, hyvin koiriaan kohtelevia nuoria. Tärkeintä kun on pitää hauskaa! :)

Kommentit

  1. Kyllähän niitä on kaikenlaisia ongelmakoiria ja "ongelmakoiria". Mun vanhemman koiran kasvattajalle palautui kerran yksi narttu muutaman vuoden iässä, kun omistajien mielestä koira oli ihan mahdoton. Kasvattajan luona se hyppäsi kerran ruokapöydälle, sai äkäisen palautteen ja on sen jälkeen ollut ihan kaikin puolin mukava koira.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti