Juhannus tuli ja joulu meni, bloggaa pitäis mut mä en ehdi

Pentu täytti jo puoli vuotta, mihin tämä aika oikein juoksee! Rilla on edelleen varsin pellossa kasvanut, on se nyt sentään istumaan oppinut, senkin tosin vain Rossista mallia katsomalla. :D

Ollaan käyty mätsärissä, Onnidog-koiratapahtumassa ja arkitottelevaisuuskoulutusohjaajakurssin harjoituskoirakkona. Mätsäri meni vähän reisille, kun Himpua jännitti isot koirat. Loppujen lopuksi ei osallistuttu ollenkaan sinisten paras-kehään.


Onnidog-tapahtumaan osallistuttiin ensimmäistä kertaa. Onnidog järjestettiin tänä vuonna kolmatta kertaa Jämsän Himoksella. Oin tehnyt itselle aika tiukat aikataulut kolmelle päivälle, mutta hyvin jaksoi kun oli mielekästä tekemistä. :) Aprilia osallistui tokon alkeisiin, hakuun ja näyttelykoulutukseen. Hakumetsässä Rimpula ensin haukkui maalimiehet mörköinä ja sitten riemuissaan juoksi niiden luokse huomatessaan "mörköjen" ollessa ihan vaan ihmisiä. :D
Rossi puolestaan loisti noseworkissa (jopa niin, että toimi esimerkkinä seuraavilla tunneilla), vepessä ja rallytokossa. Roponen osallistui myös möllitokoon ja väsymyksestä huolimatta teki hienon 2-tuloksen avoimesta. Ruutu nollattiin, mutta muuten saatiin  ihan kohtuullisia pisteitä.
Molemmat koirat kävivät myös viettitestissä. Rossi halusi leikkiä vain pallonheittoa, mutta positiivista oli, ettei se turhia jännitellyt maalimiestä, joka sitä leikitti.
Rilla sensijaan osoitti erinomaisia taipumuksia leikkimiseen. Oli jopa emäänsä parempi, mikä yllätti. :D Viettitestaaja oli älyttömän mukava, ymmärsi hyvin lagottojen sielunmaisemaa ja totesi niiden olevan hauskoja otuksia. :) Katsotaan jospa Rillan viettitestin jaksaisin ladata youtubeen ja sitä myöten myös tänne.
Lämpimästi suosittelen Onnidogia kaikille, jotka haluavat päästä kokeilemaan koiransa kanssa eri koiraharrastuslajeja kannustavassa ilmapiirissä. Me ollaan jo ilmoittauduttu ensi vuodelle!
Varsinkin meidän vepekouluttaja oli älyttömän pätevän oloinen ja myös peltojäljen kouluttajaa kuulin kehuttavan.Tänään lähdettiin reissuun Hyvinkäälle, Spanieliliiton erikoisnäyttelyyn. Edellisestä kerrasta kehässä oman koiran kanssa olikin vierähtänyt jo tovi. Aprilia suoritti siis ensiesiintymisensä näyttelyissä, vaatimattomasti erkkarissa. Harjoittelua oli takana se huonosti mennyt mätsäri sekä yhdet näyttelytreenit. Vaan lahjattomat ne treenaa? :D
Pentuja oli ilmoitettu 6, joista 2 urosta (myös Rillan veli Fido) ja 4 narttua. Velipoika esiintyi hienosti ja oli luokkansa kakkonen. Sitten olikin jo Hinpun vuoro, joka aloitti luokkansa. Neiti seisoi kyllä kiltisti, mutta liikkumaan se ei suostunut, ei sitten mitenkään päin. :D Se hyppi, laukkasi, yritti hirttäytyä hihnaansa, riekkui ja roikkui. Ihan oma itsensä siis. :D Tuomari oli käytöksestä kovin närkästynyt ja moitti mua käskien hankkimaan kunnollisen näyttelyhihnan koiralleni. Tuomari oli myös hyvin perusteellinen, arvostelu oli pitkä ja kattava ja hän myös pohti sijoituksia pitkään, jopa pentuluokassa. Rehellisesti, olin äärimmäisen yllättynyt kun tuomari kuitenkin nosti meidän Rimpulan luokan ykköseksi ja antoi vielä kunniapalkinnon. Toki Rilla repi ruusukkeensa jo kehässä. :D Jatkoimme siis parhaan narttupennun valintaan, jossa sielläkin voitimme. ROP-pentukehässä saimme vastaan hienon urospennun, joka aivan oikeutetusti oli ROP.

"Six months. Good example of lagotto. Feminine correct head, nice size with good neck. Good shoulder, balanced body. I prefer more angulation back. Correct tailsett. Good coat with correct curly. Easy movement, very promising."
Tuomari: Domenico Di Matteo, Italia

Nyt saa jäädä pentu kasvamaan kotiin, katsellaan sitten mennäänkö keväällä junioriluokkaan.
En tiedä olenko iloisempi Rillan hienosta arvostelusta vai siitä, miten fiksusti se näyttelypaikalla käyttäytyi. Kehän laidalla se pötkötteli rauhassa lattialla tai mun sylissä. ON/OFF-nappi siis toimii hyvin. :)


Kommentit