You'll never shine if you don't glow

Pikkumies kasvaa hurjaa tahtia ja on melkoinen riiviö. Edelleen Umppis on mielestäni äärimmäisen lupaava, mutta en uskalla antaa itseni odottaa suuria. Kunhan olisi terve ja mukava perhekoira vanhemmilleni. Tosin kuten sanottu, Umppis on melkoisen tempperamenttinen tapaus, joten olen tässä hieman odotellut koska kotoa tulee soitto, että pentu täytyy hakea hoitoon, jotta porukat saavat hieman lomaa pojan kolttosista :D


Kuvat ovat valitettavan huono laatuisia, mutta pennun laatu ei varmasti jää epäselväksi.. ;)


Viime viikonloppuna osallistuttiin Rilliksen kanssa reilun kuukauden tauon jälkeen näyttelyyn. Vuorossa oli lagottojen erikoisnäyttely Tuomarinkartanolla. Paikalla oli hieno osanotto Come Se-koirista ja lisäksi Unon kasvattajat Ruotsista olivat tulleet Suomeen osallistumaan koirineen näyttelyyn ja toki samalla tutustumaan suomalaisiin koiriin.

Esitin itse kolme sukupolvea, Rilliksen, tämän emän Zetan ja viimeisimpänä Caran, eli Zetan emän.
Rillis luonnollisesti oli ilmoitettu avoimeen luokkaan, joka olikin näyttelyn suurin, 16 avoimen luokan narttua! Alunperin tavoitteenani näyttelylle oli erinomainen ja luokkasijoitus, mikä kyllä karisi pelkkään erinomaiseen aikataulujen ilmestyttyä. Tavoite saavutettiin, Rillis sai erinomaisen ja esiintyikin oikein kivasti. Kilpailuluokkaan osallistui 13 narttua, eli äärimmäisen kovatasoisesta ryhmästä oli kyse. Tuomari valitsi Rillan myös jatkoon ja nosti sen lopulta luokkansa ensimmäiseksi SA:n kera! Vaikka Gerard opetti, ettei saa riemuita ennenaikojaan, saattoi multa päästä pieni riemun kiljahdus. :D
Lennosta koiran vaihto Zetaan, jossa olikin hieman pitelemistä. Myös Zetalle erinomainen, luokassaan se sijoittui kolmanneksi SA:n kera. Ja jälleen koiran vaihto Caraan joka myöskin erinomainen. Carasta ei valitettavasti tainnut tulla yhtään kuvaa.

Kuva Krisse Kallio
"Nice head with good shape & color. Well balanced. Good size. Correct neck, topline & tail. Well angulated. Good bone & feet. Good coat, not in perfect condition in every part"

Viimeisellä lauseella tuomari viittasi Rilliksen onnettomiin poskikarvoihin. Tuomarille tosin täytyy nostaa hattua, että hän "löysi pään puuttuvista karvoista huolimatta", moni kun on sitä moittinut liian kapeaksi karvattomuuden aiheuttaman optisen harhan vuoksi.

Ksepi ♥ Kuva Krisse Kallio

En ehkä kestä miten kaunis Hinpusta on kasvanut ♥ Kuva Krisse KallioParas narttu kehässä Rillis pääsi neljän parhaan joukkoon ja lopulta sijoitus oli kolmas vara-sertin kera. Edelle meni valioluokan narttu Nambervan Titania sekä junnunarttu Foogel Beata Brillante, eikä kyllä missään tapauksessa huonoille hävitty! 55 nartusta kolmanneksi sijoittuminen on enemmän mitä olisin ikinä uskonut pikkuisesta Pullervostani.
Rillis pääsi myös paras pää kilpailuun. Velipoika Fidolla olikin näyttelyn 4. kaunein pää. Jos multa kysytään, niin Fidolla oli kyllä paras pää, se on upea!

Fido (CS Delitto Perfetto) voitti urosten avoimen luokan, kuva Krisse Kallio

Paras pää kilpailu, kuva Krisse Kallio

CS Delitto Perfetto & CS Donata dall'Orsa, kuva Krisse Kallio

Viime hetkillä olin ilmoittanut myös Rilliksen ja Fidon parikilpailuun. Esiintymistä ei kovin sujuvaksi voinut sanoa, mutta neljästä parista sijoitus oli kuitenkin toinen.

CS Bella Birbante, CS Avrei Zampe d'Orsa. CS Donata dall'Orsa & CS Delitto Perfetto, kuva Krisse Kallio

Päivän jymy-yllätyksestä vastasi kuitenkin kasvattaryhmämme (johon tänä vuonna huolimme myös kasvattajan mukaan ;)). Terhi oli pakotettu, ohjattu edellisenä vaatekaupoille toteuttamaan sinivalkoista teemaamme. Tiedä sitten toiko se viimeisen silauksen (ainakin näytetään super tyylikkäiltä!), mutta kasvattajaryhmämme oli näyttelyn kaunein! Tuomarin osoittaessa ryhmämme ensimmäiseksi puhkesimme yllättyneeseen nauruun. Erityisen hienolta tuntuu se, että parhaan kasvattaryhmän valitsi kasvattajatuomari Domenico Milillo. Selvästi Terhi on siis oikealla tiellä, vaikka ei menekään ulkonäkökasvatus edellä. Kuvaa katsoessa tunnen suurta iloa ja ylpeyttä, koiramme ovat toki kauniita ja kaikinpuolin hienoja, mutta myös jokainen handleri on minulle läheinen ja hyvä ystävä. Vuonna 2010 Terhiltä pentua kysyessä en olisi uskonut, että tätä kautta saan elämääni äärimmäisen tärkeitä ihmisiä. Olette parhaita ♥

Kommentit