Pikakelaus

Paljon on taas ehtinyt tapahtua, joten käydään vähän menneitä pikakelauksella läpi.


Rilla kaiveli viime syksynä ensimmäiset luonnontryffelit sheltti Viljan opastuksella. Toivottavasti pääsemme jatkamaan tätä harrastusta tulevaisuudessakin.

Lisäksi kävimme parissa tokokokeessa (ALO2 & ALO1) sekä rallykisoissa (ALO HYV). Treenailtiin Korrien ohjauksessa useampaankin otteeseen ja Rilla sai hirveästi kehuja mm. seuraamisestaan, on kuulemma ihan SM-tasoista.

6.12. Rilla osalllistui Tampereen ryhmikseen ja sai vara-sertin (neljännen). Näyttelyreissulta se jäikin kasvattajan hoteisiin opettelemaan heidän arkeaan mahdollisia pentuja varten. Elo lapsiperheessä oli sujunut hienosti ja Terhi kehui Rillan olevan koira, joka seisoo omilla jaloillaan.

Kuva Krisse Kallio

Joulukuuhun kuuluu tottakai olennaisesti myös messari, näyttelyihmisten vuoden kohokohta. Esitin vain Rillan emä Zetan, joka olikin hienosti VSP ja sai Voittaja 2018 tittelin. Tämän koiran kanssa on ilo olla kehässä. ♥

Joulun viettoon haimmekin sitten vauhtia Vantaan Aistista Unon saatua omituisia neurologisia oireita. Diagnoosi oli loppujen lopuksi aivotärähdys ja seuraavana päivänä Uno oli jo oma vauhdikas itsensä. Aiemmin syksyllä Umppis kävi välikuvissa, joissa kaikki näytti olevan kunnossa. Viralliset lonkka-, kyynär- ja selkätutkimukset tehdään keväällä 2019. Silmät, polvet ja sydän tutkitaan myöhemmin, kun tilanne on niiden osalta ajankohtaisempi.

Vuodenvaihde meni rauhallisissa tunnelmissa, kukaan kolmesta koirasta ei reagoinut paukkeeseen.


Vuoden 2019 aloitimme näyttelyturneella. Aloitimme Ilomantsin ryhmänäyttelystä, jossa Rilla viimeisteli valionarvonsa sekä Suomeen, että Viroon Juha Putkosen tuomaroimana.

Pari viikkoa myöhemmin suuntasimme kuitenkin vielä Viroon, jossa Rilla oli molempina päivinä ROP ja veljensä Fido VSP. Fidosta tuli tällä reissulla EE MVA.

Kuva kennel Wildfinn
Nyt odottelemme Rillan juoksuja alkavaksi. Pentueen isäkin on julkaistu, Nord Fi Se Dk No Lt Ee Lv Balt Ch. HeJW-13 NordJW-13 TLNW-14 DkW-15 Wildfinn Dacapo "Kaapo". Kaapolla on ennestään jo useampi pentue ja se onkin osoittautunut erinomaiseksi periyttäjäksi. Erityisesti toivomme Kaapon tuovan tähän yhdistelmään hienoa päätään, tasapainoista luonnetta sekä hyvää lonkkaa.
Odotettavissa on reippaita, aktiivisia, moneen menoon sopivia rodunomaisia lagottoja. Yhdistelmä on herättänyt jo runsaasti mielenkiintoa, mutta mikäli olet kiinnostunut omasta harrastuskaverista, voit olla yhteydessä Terhiin.


Uno leikattiin lyhyeeseen turkkiin loppuvuodesta ja nyt odottelemme karvan kasvavan näyttelymittaan. Pentu on edelleen kaikinpuolin lupaava, erityisesti pidän sen vapaasta, hyvin kannetusta liikkeestä. Aloitimme pentukoulun alkuvuodesta (parempi myöhään kuin ei milloinkaan) ja Umppis on yllättänyt minut täysin uskomattomalla oppimiskyvyllään. Se työskentelee äärimmäisen keskittyneesti, rakastaa omien aivojen käyttöä, ei ymmärrä houkuttelua lainkaan, eikä ota häiriötä juuri mistään. Lähes täydellinen harrastuskaveri. Sille ei myöskään ole mikään ongelma pötköttää rauhassa hiljaa omaa vuoroa odotellessa. Ainoa hankaluus nuorella miehellä on tassujen pitäminen maan tasalla, Umppis liikkuisi mieluiten hyppimällä, loikkimalla tai lentämällä.Rossi on keskittynyt viime aikoina lähinnä tukansa kasvattamiseen. Pari kertaa se on päässyt mukaan hallille tekemään rallya ja onkin ollut enemmän kuin onnessaan. Lonkka ei ole vaivannut juuri ollenkaan ja muutenkin se on ollut terve (koputan puuta). Näyttelyyn ilmoittamista harkitsin, mutta tuomarit eivät oikein sovi meidän pötkylälle. :D Rossi saa siis jatkossakin keskittyä tukkansa kasvattamiseen.

Kommentit