Mitä tapahtui 2020 ja toiveita uudelle vuodelle

Moni on huokaissut helpotuksesta tällä viikolla, vuosi 2020 päättyi ja kovasti odotettu 2021 alkoi.
Itselleni vuosi 2020 oli kuitenkin itseasiassa oikein hyvä. Läheiset ja koirat pysyivät pääsääntöisesti terveinä, mutta pääsimme harrastamaan ja kilpailemaan enemmän kuin vuosiin (!). Tuloksillakaan ei voi valittaa.

Vuosi alkoi Rillan ryhmävoitolla, jota en voi vieläkään uskoa! Myös Uno kävi kahdessa näyttelyssä (EH & PU4)

Lauri Sonny

Helmikuussa Rilla osallistui rallykisoihin saavuttaen kaksi hyväksyttyä avoimen luokan tulosta.

Maaliskuussa Hali liittyi tiimiin, juuri ennenkuin maailma muuttui ja monet suunnitelmat menivät uusiksi kerta heitolla.

Kesäkuussa Rillan pennut tulivat vuoden ikään ja jokainen terveystutkittiin kattavasti. Mitään hälyyttävää ei löytynyt pennuista, tästä olen erityisen iloinen.

Onneksi kesän mittaan virustilanne hieman helpottui ja elokuussa päästiin taas harrastamaan, Rillalle RTK2.

Syyskuussa tehtiin muutama täsmäisku näyttelyihin, Unosta saatiin muotovalio kolmen näyttelyn suoralla ja Rillalle joitakin PN-sijoituksia. Uno suoritti MH-kuvauksen.

Laura Rontu

Lokakuussa Rilla suoritti hyväksytysti BH-kokeen, osallistui nosework-kokeeseen ja ensimmäiseen voittajaluokan rallykilpailuun hyväksytyllä tuloksella. 

Marraskuussa ehdittiin vielä osallistua rallykisoihin, mutta kisamielentila räjähti ja tuloksia ei saatu Rillan keksittyä omia kevätjuhlaliikkeitä höystettyinä ääniefektein. Myös nosessa kilpailtiin ja vaikkei tänä vuonna luokkanousutuloksia saatukaan, niin olen super tyytyväinen siihen miten pienellä treenimäärällä Rilla on kuitenkin ollut ihan koevalmis. On tullut onnistumisia ja tulokset ovat jääneet pienestä kiinni.

Joulukuulle oli suunniteltu ulkomaanreissu, tarkoitus oli yrittää viimeistä cacibia Rillalle, mutta ne suunnitelmat täytyi siirtää.


Kaikki kolme omaa koiraani kunnostautuivat syksyn aikana myös tryffelihommissa, Rilla kaivoi lähes joka lenkillä jonkun mukulan ja opetti myös Lauran Fugan kaivamaan. Yllättäjä oli kuitenkin Uno, josta paljastui melkoisen motivoitunut työkoira.

Syksyn aikana Unon emällä todettiin PRA sekä kaihi, minkä vuoksi Unon pentusuunnitelmat peruuntuivat. Koirien terveys on ensisijainen kriteeri itselleni ja koska lagotoilla ei vielä tunneta PRA:n periytymismekanismia, eikä siihen ole geenitestiä, on toistaiseksi parempi ettei Unoa käytetä jalostukseen. Unon kasvattajat ovat olleet ihailtavan rehellisiä ja aktiivisia, jotta joskus geenitesti olisi käytettävissä. Myös Unosta on lähetetty verinäyte Ruosin yliopistolle PRA-tutkimukseen. Luonnollisesti Uno tullaan myös silmäpeilaamaan tulevaisuudessakin säännöllisesti.
Mikäli aihe kiinnostaa, on Anna jakanut tietoa aktiivisesti kennelinsä Facebook-sivulla.


Vaikka vuosi 2020 olikin meille varsin mainio, toivon että tämä uusi vuosi toisi rokotteiden yms myötä mahdollisuuden ennen kaikkea turvalliseen normaalimpaan arkeen. Jos harrastamaan päästään, on meillä toki myös tavoitteita.

Rilla
- C.I.B, eli viimeinen puuttuva ulkomaan CACIB
- RTK4, jos mielentila saadaan kuntoon, niin olisi mahtavaa saada myös valiokello käyntiin
- Nosessa kakkosiin
- Ennen kaikkea toivon, että tämä koira haastaa mua yhtä paljon kuin tähänkin asti, olemalla oma ihastuttavan vihastuttava itsensä. ♥

Uno
- C.I.B
- Kilpailemaan nosessa, Uno kestää häiriötä vielä aika huonosti, mutta olosuhteiden ollessa kunnossa tämä koira on ihan kone!

Hali
- Terveystarkit alkuvuodesta
- Näyttelykäynti tai pari

Frida
- MH-kuvaus

Rossille ei ole mitään harrastustavoitteita. Sen pääasiallinen tehtävä on varastaa ruokaa mahdollisimman paljon, mahdollisimman nopeasti ja ennenkaikkea mahdollisimman usein. Tämä siis Rossin omasta mielestä, mun mielestä olisi ihan mukavaa että yhdeksän vuotiaan koiran käytöksessä joskus näkyisi iän tuoma viisaus. Toivottavasti se pysyy myös terveenä ja rehellisesti kyllä toivon, että se on yhtä villi ja vapaa sielu kuin tähänkin asti, niin raivostuttavaa kuin se joskus onkin. :D

En lupaa päivittää blogia yhtään aktiivisemmin tänäkään vuonna, mutta Instassa pyrin jakamaan aktiivisemmin arkeamme. Pentusuunnitelmiakaan ei ole vielä tälle vuodelle, teinikoirat saavat edelleen kasvaa rauhassa, jotta nään millaisia tyypeistä kasvaa. Urosvalintoja on kuitenkin jo alustavasti tehty... :)


Kommentit