Haaste - taas :)

Nappasin Domin blogista haasteen, nämä ovat olleet kivoja. :)


1. Minkä takia olet valinnut juuri tämän nimen koirallesi?
Agostinin nimeä mietittiin pitkään ja hartaudella. Halusimme että nimi on italialainen ja epätoivo alkoi iskemään, Fabio ei kuulostanut yhtään hyvälle. Onneksi äitini keksi aivan täydellisen nimen: Agostini. Ja tämähän näkyy myös Agon virallisessa nimessä Punatassun Divino Agostini (jumalainen Agostini)
Ago on nimetty siis italialaisen ratamoottoripyöräilijän, Giacomo "Ago" Agostinin, mukaan. Isäni harrastaa moottoripyöriä (tällä hetkellä tallista taitaa löytyä 4 pyörää...), joten nimi kuulosti todella hyvälle ja omalle. :)

Giacomo Agostini, kuva http://nelcorsodelviaggio.blogspot.fi/2011/08/legeds-live-forever.html
 Noh, toisen koiran nimi olikin sitten heti selvä, mikäs Agostinia seuraisi paremmin kuin Valentino Rossi. Toki myös MV Agusta, pyörä jolla Agostini ajaa olisi ollut kiva nimi, mutta Agusta muistuttaa turhan paljon Agostinia.
Rossin virallista nimeä mietitttiin pitkään (hmh. muistaakseni 2 päivää oli aikaa...) ja loppujen lopuksi nimeksi valikoitui Colombo, tutkimusmatkailijan mukaan. Tosin löytyypä sitä italialainen moottoripyöräilijä Roberto Colombo. :D

Valentino Rossi, kuva http://46rossi.com/

Seuraavillekin lagotoille oli nimet odottamassa, samalla linjalla oltaisiin tottakai jatkettu, mutta harmikseni sen nimisiä lagottoja löytyy jo. Olen todella katkera! :(
En tiedä mitä teen, jos joskus pitää rotua vaihtaa? Mistä sitten keksin nimiä? Partispennullekin oli Diesel nimi odottamassa, mutta sekin vietiin ja partiskin jäi hankkimatta.
Tämä nimiasia on mulle lähes elämää suurempi asia! :D

2. Mitä koirasi tekee tällä hetkellä?
Rossi nukkuu tuossa vieressä. Todennäköisesti Agostinikin nukkuu kotonaan. :)

3. Mitä kaikkea koirasi on syönyt tänään?
  "Yrjölänpuuroa", Musch-riista-ateriaa, tonnikalanameja sekä possunsydän nameja. Niin ja BBQ-dippiä (varas!), Tabascoa (oli pakko kokeilla, hyvin maistui!) ja muutaman sipsin. Oikea pikkusikavaras! Ja taisi Veikko antaa juustoakin...
Ago on todennäköisesti syönyt juustoa ja nappulaa.

4. Jos pitäisi valita koira pelkästään värin perusteella, minkä värisen koiran sinä valitsisit?
Black&tan! Tai redmerle! Tosin lagotoista ei löydy kumpaakaan, mutta unelmalagoton väri on ruskea oranssein merkein. Niitä tosin harvoin on tarjolla, jos koskaan.

5. Jos koirasi saisi päättää mitä tekisitte huomenna, mitä koirasi päättäisi?
Juostaisiin metsässä, treenattaisiin ja syötäisiin! Tosin ei tule tapahtumaan, työpäivä odottaa, eli todellisuus on hihnalenkit, ehkä treeniä ja kai sitä syödäkin pitää. :)

6. Kuka on koirasi paras koiraystävä?
Ago ei tykkää kenestäkään, paitsi siinä mielessä. Paitsi ehkä Rossista vähän. :) Roms tykkää melkein kaikista, BFF on ehkä kuitenkin Hilla. :)

7. Mikä on koirasi suosikkileikki?
Ago tykkää noutaa, mutta se ei ole leikkiä vaan totisinta työtä! Agoahan ei juuri voinut leikillä palkata, kun ei se leikkimisestä välittänyt.
Roms roikkuu patukassa, pallossa tai oikeastaan missä vaan. Kaikki käy kävystä rautakankeen. Sukat on pop. :)

8. Missä koirasi nukkuu öisin?
Sängyssä (.....) tai sen vieressä.

9. Mikä on ensimmäinen koirallesi ostama tavara?
En muista. :( Kai jotakin leluja, pannat ja remmit.

10. Mikä on ensimmäinen koirasi oppima käskysana?
Agolle istu ja Rossille seuraa (tai perkele) :D

11. Mikä on paras koirastasi oleva pentukuva? 
  Agosta ei ole pentukuvaa koneella. :( Tai taitaa yksi löytyä:

Ago 7 viikkoa, ekaa kertaa mökille menossa :)


Rossin kohdalla voidaan puhua jo valinnan vaikeudesta. Rossi istuu, Rossi makaa, Rossi edestä, Rossi takaa. Laitetaan nyt vaikka tämä, Ross elementissään, peto jo pienenä:


ja pakko laittaa myös tämä:

Veljekset

Rossin kanssa tankattu noutoa tänään. Edistystä havaittavissa.
Treenattiin pihalla muita liikkeitä ja kapula oli odottamassa rappusilla. Roms aktiivisena koirapoikana sitten otti ohjat omiin käsiin ja kävi hakemassa kapulan ja juoksi se suussa pitkin pihaa. Turha kuvitellakaan mitään luovuttamista. Hain sisältä toisen kapulan (niitähän riittää :D), Roms jätti edellisen ja kytkin koiran.
Tehtiin ensin pari kapulan pitoa sivulla ollen, se kun ei ahdista niin paljon. Sitten käveltiin niin että piti kapulaa. Vähän leikittiin kapulalla. Lopuksi sivulle istumaan, ei juuri tarvinnut hetsata, intoa oli muutenkin. :) Heitin kapulan ja vapautin hakemaan. Nouti ja toi mulle (mitään oikeaoppista palautusasentoa on vielä turha vaatia), leikittiin sitten vielä kapulalla. Pitäisi nyt miettiä että kannattaako kapulalla leikittää vai lisääkö se vaan sitä kilpailutilannetta meidän välillä kapulasta.

Sisällä otettiin käytävässä noutoa, käytävä on siitä kätsy, ettei koira pääse rällättelemään kapulan kanssa. Ensin pari pitoa, sitten koira sivulle, heitin kapulan ja päästin Rossin noutamaan. Meni kapulalle, nosti ja jäi hetkeksi kapula suussa miettimään. Lähdin peruuttamaan niin toi kapulan mulle ja palkkasin possun sydämellä. :)
Toinen toisto samanlainen, nyt ei jäänyt empimään, mutta olisi varmaan painellut ohi, jos olisi päässyt. Onneksi ei päässyt joten saatiin (ohjaajan mielestä) onnistunut suoritus. :) Kai tämä tästä? :)

Iltalenkillä tehtiin vielä alle minuutin paikkis, mikä ok. Seuraamisen suunnitelmana käännökset. Tosi hienoa seuraamista, ei enää edes paina niin paljoa. :) Täyskäännökset vaatii vielä treeniä, hitaassa vauhdissa menee vielä ok, mutta normaalissa sotkeudutaan helposti molemmat jalkoihimme. Tehtiin oikealle käännöksiä juoksustakin, siis WAU! :) Hyvä Roms, tätä tehtiin ekaa kertaa, jotta saadaan vähän vaihtelua tasaiseen tankkaamiseen. :)
Ja lopuksi vielä luoksetuloa, tai sitä eteentulemista. Hyvin sujui, kunhan pitkässä matkassa muistan laittaa kädet vielä avuiksi. Lyhyellä matkalla tulee hyvin ilman apujakin. :)

Ehkä vielä joskus päästään kisoihin... :) Ja erehdyin lukemaan tälläisestäkin: Nuorten koirien tokorinki En kyllä tiedä olisinko tarpeeksi järjestelmällinen moiseen, mutta oishan tuo hienoa... :)

PS. saa liittyä lukijaksi tuolta sivusta. ;)

Kommentit