Mitä vaan kuplivaa, on tää ihan ihanaa

Pari viikkoa sitten lähdimme Rillan kanssa seikkailemaan kohti länsirannikkoa. Rullukka matkustikin junassa ongelmitta, itselleni tuotti vain lieviä vaikeuksia poistua junasta oikealla asemalla. Onneksi kuitenkin ehdittiin vielä Turunkin junaa, vaikka vaihtoon jäi aikaa ruhtinaalliset 3 minuuttia. :D
Turun päässä hypättiin vielä bussiin, joten hoidettiin sitten kerralla kuntoon ne matkustamismuodot, johon Rilla oli pentuna tarkoitus sosiaalistaa, mutta jotka kuitenkin jotenkin jäivät..
Yövyimme ensimmäisen yön Annan ja Kodan (Come Se Balla Coi Lupi) luona. Koirat tulivat hienosti juttuun keskenään, vähän turhankin hienosti, koska heräsin yöllä useamman kerran päälläni painiviin kiharoihin.

Lauantai aamuna suuntasimme kohti aurinkoista Raision ryhmänäyttelyä. Näyttelypaikka oli sama kuin viime syksyn kaikkien rotujen näyttely, josta Koda sai ensimmäisen sertinsä. Lagottoja oli ilmoitettu kuusi, kolme urosta ja saman verran narttuja. Koda olikin ensimmäinen lagotto. Puolalainen tuomari oli ollut varsin kiltti ja jakanut paljon erinomaista. Näin myös Kodalle, lisäksi SA:lla menolippu parhaan uroksen valintaan. Koska kaksi muuta urosta olivat valioita, oli varmaa että Koda saa toisen sertinsä. Koda sijoittui PU-kehässä kolmanneksi sen tavoitteena olleen sertin kera. :)
Kiireellä koirien vaihto ja kehään Aprilian kanssa. Junnuluokan narttuja oli kaksi, molemmat saivat erinomaisen ja SA:n, Rilla jäi luokkansa kakkoseksi. Myös avoimen luokan narttu sai erinomaisen ja SA:n, eli parhaan nartun valinnassa kilpailivat kaikki kolme koiraa. Rillis sijoittui kolmanneksi, vihdoin ensimmäinen PN-sijoitus! :)

Excellent size & protions of body. Excellent topline. Excellent set & angulations of legs. Wide in front. Nice head. Very nice coat. Nice movement & great temperament

Kaikki kuusi lagottoa saivat identtiset arvostelut. Hyvin huomaa ettei monissakaan maissa kirjallisia arvosteluita jaeta. :D

Karvaturri

Seuraavaksi yöksi siirryimme Turun Seurahuone-hotelliin Heidin kanssa, joka matkasi Turkuun Lapuan kautta. :D Hotelliyö meni koirien osalta odotettua paremmin, huone vain oli kovin kuuma niille. Aamulla siirryimme ei-niin-aurinkoiselle Mynämäelle. Nevis oli vuorossa heti aamusta, tulos ROP. Lagottojen tuomari oli hidas ja olimme vuorossa vasta iltapäivällä. Lagottoja oli edellispäivää enemmän, 8 kappaletta, 5 urosta ja 3 narttua. Hollantilainen tuomari ei ollut yhtä avokätinen kuin lauantain puolalainen. Kodalle uusi edellispäivän sijoituksen, saaden kolmannen ja sitämyöten viimeisen sertinsä Suomen Muotovalio-titteliin! Onnea Anna! :)
Junnuluokan nartuissa oli Rilla ja edellisenä päivänä voittanut narttu. Molemmille erinomaiset ja SA:t, tänään tosin järjestys meni toisinpäin. Parhaan nartun valinnassa avoimen luokan koira meni kuitenkin Rillan edelle ja se ensimmäinen serti jäi edelleen saamatta. Tosin ei voi olla kuin tyytyväinen viikonlopun tuloksiin, Koda valioitui ja Rilliskin sai molempina päivinä PN-sijoitukset.
Sunnuntain kruunasi Neviksen RYP3 sijoitus valtavasta yhdistetystä ryhmästä 7/8.

14months. Typical well developed young bitch. Correct size. Nice femine head. Correct eyes. Good bite. Big nose. Correct lenght at neck. Excellent body showing typical lenght at neck. Quality curly coat. Excellent mover.

Seuraavaksi suuntaamme Tuusulaan heinäkuun ensimmäinen viikonloppu. Lagottonarttuja ilmoitettu 14 kappaletta. Erkkariin Rillaa ei ole vielä ilmoitettu, mutta olisihan sekin hieno kokea oman koiran kanssa, kummempia tulostavoitteita ei totisest sinne ole. :)


Rossin kanssa on ollut treenimotivaatio vähän hukassa, se oli monta viikkoa sivussa, kun otin Rilliksen tilalle tokoryhmään. Koirassa potentiaalia vaikka muille jakaa, mutta hemmetin voittajaluokan kaukot ja paikallaolo. Harmittaa pirusti, kun Rossi on jotenkin niin täydellisesti mulle sopiva koira, mutta olen liian laiska treenaamaan sitä. :D Onneksi eilisissä treeneissä näkyi taas valoa tunnelin päässä. vaikka kokeeseen onkin pitkä ja kivinen tie.

Rilla puolestaan teki maanantaina ensimmäistä kertaa alokasluokan putkeen muutamalla palkkauksella. Jessus että olikin hyvä. Muutama aivopieru, mutta yhtään liikettä ei nollattu ja vain yhdessä siirtymässä lähti rallattamaan Katin luokse. Syksyllä kisaamaan!! :D

Kommentit